Tallinn ud over den gamle bydel

 
Anonim

Tallinns umuligt maleriske gamle bydel er forståeligt nok en af ​​byens største attraktioner. Kirker med pinnacles, der gennemsyrer skyline, travle firkanter, coiling laneways og overdådige købmandshuse vie for opmærksomhed inden for middelalderbyens bymure. Højdepunkter som Rådhuspladsen, Toompea Slot (nu hjemsted for Estlands parlament) og den Alexander Nevsky-ortodokse katedral må ikke gå glip af, men træde uden for rammerne af den velbevandrede gamle bydel, og der er meget mere i Tallinn at være udforsket.

Hæng ud med de lokale i Kalamaja

Kalamaja er en tidligere forstad i arbejderklassen fyldt med historiske træhuse fra 1920'erne og 1930'erne, og er blevet fuldstændig genopfundet, og i dag sidder disse bevarede boliger side om side med boheme barer, cutesy cafeer, butikker og hyggelige gallerier. Telliskivi Creative City - den kunstneriske knudepunkt i Tallinn - ligger her. Hvad der engang var en samling af forfaldne bygninger, er blevet restaureret og omdannet til kunstgallerier og butikker samt restauranter, barer og underholdningssteder.

Tag en tur i Kadriorg

Kadriorg er et smukt distrikt øst for centrum, der er kendt for sit smukke slot og park. På solrige dage kan du tilbringe timer med at gå på spadseretur, selvom den anlagte Kadriorg Park, før du udforsker Kadriorg Palace, som blev bygget af Peter den Store til Catherine the First. Mens du er væk væk, spadserer du rundt i kvarteret og beundrer de store trævillaer, der går tilbage til det 19. og 20. århundrede, eller tager ind i den enorme samling af estisk kunst i det fremragende Kumu kunstmuseum.

Gå dybt under jorden

Under Harju Hill og Linda Hill i udkanten af ​​Toompea hviler en skjult verden - Bastion Passages. Disse underjordiske tunneler blev bygget i 1670'erne, da Tallinn var under svensk regering, for at beskytte byen mod russiske angreb. De blev derefter forladt indtil anden verdenskrig, da de blev brugt som bombehytter. I dag kan folk besøge tunnellerne som led i en tur (bookes på Kiek in de Kök). Trængende er disse ikke de eneste tunneler i Tallinn; der er flere andre på tværs af byen og en tidligere ukendt passage blev opdaget så nyligt som 2003.

Lej en cykel

For dem der er ivrige efter at tage til to hjul, er der mange markerede cykelstier i Tallinn, og det er relativt nemt at komme rundt på cykel. Cykelture tilbyder en struktureret rejseplan med stopper ved attraktioner, der ellers ville være tidskrævende at nå til fods. Nogle af de seværdigheder, cykelture kan tage ind omfatter Kadriorg Park og Kadriorg Palace, Patarei Sea Fortress (selvom kun det ydre som fængslet grunde ikke længere er tilgængelige), Pirita Beach og præsidentpaladset. Hvis du hellere vil gå alene, kan nogle af turistinformationerne omkring byen tilbyde cykelkort og detaljer om ruter.

Gå bar hopping

Kom om natten, tager Tallinn en ny personlighed. Der er masser af barer rundt om i byen, men det er værd at styre væk fra den turisterede Rådhuspladsen. Koht, selv om det er relativt kendt, er værd at stoppe for sit håndværk ølvalg, mens i Kalamaja Tops er en kølig bar og et godt sted at linke din mave med autentisk estisk mad, som f.eks. Kartoffelsalater og brislingsmad sandwicher serveres dagligt. For live jazz og blues er Philly Joe's Jazz Bar stedet at gå. Vær ikke bange for at starte en samtale, når du er ude og om; omkring en tredjedel af estonerne hævder at være flydende på engelsk.

Tag dig selv på en mad safari

Forbered dig på et gastronomisk eventyr, da Tallinn tilbyder så meget mere end den lokale estiske billetpris. Bland med lokalbefolkningen godt af turiststien til en sen søndagsbrunch på caféer som NOP og Boheem. Den moderne nordisk stil køkken på restauranter som Ö og Noa tiltrækker den trendy crowd, mens F-Hoone tager pub spisning til et andet niveau. Uanset dine kostbehov er der et sted, der passer til dine behov - Kivi Paber Käärid (Rock Paper Scissors) handler for eksempel om glutenfri mad. Selvfølgelig, hvis du har en smag for hjertelige estiske favoritter, finder du braised kød, fløjlsagtige pâtés, mørke brød og masser af kartofler ved næsten alle haunt i den gamle bydel.

Kysten kysten

Tallinns kystlinje er pisket med strande og gangbroer, og hver del af den naturskønne strækning er værd at besøge. Pirita Beach er Tallinns største og mest populære strand, mens Russalka Beach er en stille sandlomme tæt på Russalka-mindesmærket i Kadriorg. Stroomi Beach, derimod, har tendens til at være populær hos familier.