Rusland for første timers: dos og don'ts

 
Anonim

Verdens største land beguiler og fascinerer med sin verdensklasse kunst, episke landskaber og multifaceted samfund. Du kan også finde ud af, at udholdenhed og humor vil gå langt i at berige din første russiske rejseoplevelse. Her er nogle forfattertips til at undgå almindelige faldgruber, når de besøger Rusland.

Ansøg om visum tidligt og registrer ved ankomsten

Dette er et absolut must for alle. Du kan gøre det i sidste øjeblik, men det kan koste dig en formue. Start ansøgningsprocessen mindst en måned før din rejse og overvej at bruge et specialiseret rejsebureau til at arrangere visa og foretage nøglebemærkninger. Hver besøgende i Rusland skal have deres visum registreret inden for syv dage efter ankomst, undtagen weekender og helligdage. Forpligtelsen til at registrere er hos dit hotel eller hostel, eller udlejer, ven eller familie, hvis du bor i en privat bolig.

Kontroller begivenhedskalenderen

Under store helligdage - den første uge i januar (mellem nytår og ortodokse jul) og den første uge eller to maj (omkring Labor Day eller May Day og Victory Day) - Moskva og St. Petersburg tømmer ud. På trods af dette er begge byer festlige i disse tider med parader, koncerter og andre arrangementer, men museer og andre institutioner kan have forkortet timer eller lukkes helt. Maj til september er den bedste tid til at besøge St. Petersborg, men midt i juni er, når byen er uimodståelig, med hvide aftener revelererende på højdepunktet.

Klæd dig for en nat på byen

Vi kan ikke garantere, at du får det til at passere Moskvas 'ansigtskontrol', men du kan bedre dine chancer for at komme ind i de øverste klubber ved at gøre en sartorial indsats - høje hæle og korte nederdele til kvinder, alle sorte til mænd. Russere gør også en indsats, når de går til teatret eller en posh restaurant - du bør også gøre det samme for at passe ind.

Lærer det cyrilliske alfabet

At gøre sig bekendt med det cyrilliske alfabet tilbagebetaler tifoldigt. Ikke alene vil du være i stand til at forstå mere end ellers, men et kendskab til alfabetet vil også hjælpe dig med at afkode street- og metroskilt, kort, tidsplaner og menuer.

Forventer at bruge

Moskva er en af ​​de dyreste byer i verden, og St Petersburg er heller ikke et billigt rejsemål; pung-tynde chok er almindelig hos mange restauranter og hoteller. Som udlænding finder du også selv at betale mere end en russisk for nogle museer - ofte så meget som 10 gange prisen russerne betaler. Hvis du er studerende, kan du blinke med dit ID ved at spare penge på museer og andre institutioner. I restauranter, gå til 'business lunches', som er stor værdi og meget påfyldning. Den nyeste fad i store byer er 'anti-cafeer', hvor du betaler i minuttet og kan nyde kaffe, snacks, wi-fi eller endda computerspil. Taxachauffører og markedssælgere forsøger i nogle tilfælde at opkræve udlændinge mere, så du vil muligvis lære nogle få sætninger til forhandlinger på russisk.

IKKE bede om en mixer med din vodka

Få traditioner i Rusland er lige så uhelbredelige som drikke af vodka, og eventuelle udenlandske forestillinger om at drikke det med appelsinsaft eller tonic er anathema til din gennemsnitlige russer. Hvis du har brug for noget til at vaske det ned, kan du jage det med en citron, en pickle eller måske et separat glas vand. Vodka er beruset i hurtige skud, ikke sippet. Det er traditionelt (og god forstand) at spise lidt noget efter hvert skud, så bestille nogle vodka snacks også.

Vær ikke respektløs i en kirke

Arbejdskirker er åbne for alle, men som gæst skal du passe på, at du ikke forstyrrer nogen hengivenhed eller fornærmer sensibilities. Kvinder skal dække deres hoveder og barre skuldre, når de kommer ind i en kirke. I nogle klostre og kirker er det også nødvendigt for en kvinde at bære en nederdel - wraps er normalt tilgængelige ved døren. Mænd skal fjerne deres hatte i kirken og ikke bære shorts.

Tag IKKE billeder af offentlige bygninger

Vær meget forsigtig med at fotografere stationer, officielle udseende bygninger og enhver form for militær sikkerhed struktur - hvis du er i tvivl, ikke snap! Rejsende, herunder en Lonely Planet forfatter, er blevet arresteret og bødet for sådan uskyldig adfærd.

Glem ikke at kontrollere togplanen

På tværs af Rusland er rutetabeller for langdistance tog skrevet efter Moskva tid. De eneste undtagelser er dem for forstæder, der kører på lokal tid - men ikke altid, så dobbeltkontrol. Stationsklokke på de fleste steder er også indstillet til Moskva tid. Bemærk, at Moskva og St Petersburg deler samme tidszone.