Der er planer på et Bob Dylan-center i Tulsa

 
Anonim

I 2016 blev Bob Dylan i en noget uventet begivenhed annonceret som vinder af den prestigefyldte Nobelpris for litteratur for hans bidrag til musik og skrivning. Og nu er det blevet meddelt, at den ikoniske musiker skal have et specielt center opført til hans ære i Tulsa, Oklahoma, som gør det muligt for besøgende at tage en rundvisning i hans lange og berømte kreative karriere.

Beliggende på Martin Luther King Boulevard i Tulsa Arts District, vil centeret være det offentlige hjem for Bob Dylan Archive og skal indstilles i 2021. I mellemtiden skal en række Bob Dylan-relaterede arrangementer afholdes i Tulsa under centerets banner. Rummet vil være dedikeret til studiet og værdsættelsen af ​​Dylan og hans kulturelle betydning gennem seks årtier af kreative bestræbelser, fra sangskrivning og optagelse til live forestillinger, bøger og film.

Det vil også kurere og udvise en uvurderlig samling på mere end 100.000 genstande, der spænder over Dylans karriere, herunder håndskrevne manuskripter, notesbøger og korrespondance, film, videoer, fotografier og kunstværker, personlige dokumenter og effekter, uudgivne studier og koncertoptagelser, musikinstrumenter og mange andre elementer. Projektet vil også omfatte lyd- og multimedieoplevelser.

Bolig permanente, midlertidige og rejseudstillinger, centret vil sameksistere og interagere med to beslægtede enheder - Bob Dylan Archive, placeret ved Helmerich Center for American Research i Tulsa (kun tilgængelig for kvalificerede forskere og lærde) og Institute for Bob Dylan Studier på University of Tulsa, et akademisk program fokuseret på Dylan og beslægtede kulturelle emner.

Det vil blive placeret lige sydøst for Woody Guthrie Center, som blev oprettet i 2013, efter at George Kaiser Family Foundation erhvervede arkiverne fra den indflydelsesrige folkesangskriver. I 2016 citerede Dylan Guthrie-centret som en af ​​grundene til, at han valgte Tulsa til sine egne arkiver. "Jeg er glad for, at mine arkiver, der er blevet samlet i alle disse år, endelig har fundet et hjem og skal medtages i Woody Guthrie's værker og især sammen med alle de værdifulde artefakter fra de indfødte amerikaner. For mig er det meget fornuftigt, og det er en stor ære, "sagde Dylan.

En international designkonkurrence blev afholdt for at finde en arkitekt, med repræsentanter for George Kaiser Family Foundation og Bob Dylans ledelse, der valgte Seattle-baseret firma Olson Kundig.

Flere oplysninger om Bob Dylan Center er tilgængelige på den officielle hjemmeside.