En perfekt uge i Tierra del Fuego

 
Anonim

Rejser til Andes ende og du har virkelig nået verdens ende, når du har sat fod på Tierra del Fuego, et mytisk land med ild og is marooned fra sydspidsen i Sydamerika. Opdelt i to ved en grænse, har det aldrig været nemmere at besøge både de chilenske og argentinske sider af Tierra del Fuego på en episk rejse gennem glemte fjorde, knitrende gletsjere, vindruede pampa og broende stedsegrønne skove. Sådan får du det til at ske i en perfekt uge.

Dag et

Malvinas Argentinas internationale lufthavn i Ushuaia er den vigtigste kommercielle lufthavn på Tierra del Fuego og det nemmeste sted at starte din rejse med mindst to daglige flyvninger fra Buenos Aires. Denne salte havneby kan virke grov rundt om kanterne ved første øjekast, men den højt udviklede turistindustri byder gæsterne velkommen til kanten af ​​Amerika med alle de bekvemmeligheder der er hjemme (tænk patagonisk vin og brandkogt lam).

Ushuaia er grundlaget for 90% af verdens krydstogter til Antarktis hver sommer (november-mar) og omdannes til et fuldvandigt vinterlandskab, der kommer i juni, når skiløbere, snowmobiler, sneskovere og hundeslæger strømmer til sine pulveriserede bakker (som Cerro Castor ) og vandrende dale (som Tierra Major) til episke eventyr. Introducer dig selv til denne usandsynlige udposts historie med et besøg på Museo Maritimo y del Presidio, et museum der er indeholdt i det gamle Nationalfængsels celleblokke.

Dag to

Det legetøjsagtige Tren del Fin de Mundo er et gammelt skovtog, der oprindeligt skiftede fanger til arbejdslejre, men nu byder turister på en 7 km sporet fra byen op til de lavdækkede langa skove og lumpe tørvemærker af Parque Nacional Tierra del Fuego . De rolige farvande i parkens Lapataia Bay er ideelle til en morgenkano-tursti sammen med skarver, petrels, albatrosser og andre patagonske havfugle.

Gå tilbage til Ushuaia for mere dyreliv visning på en eftermiddag katamaran tur ned den berømte Beagle Channel, en af ​​tre navigable passager omkring Sydamerika mellem Stillehavet og Atlanterhavet. Den næringsrige rige vand i kanalen er hjemsted for søløver, flere hvalarter og en summende koloni af orange-beaked gentoo pingviner på Isla Martillo. Piratour er den eneste outfit med tilladelse til at lande på denne ø.

Dag tre

Hvis du krydser gennem de glacier-capped Andes, der svæver over Ushuaia og skørt kanten af ​​pulverblå Lago Fagnano, kommer du til de gyldne græs i Tierra del Fuego's søvnige interiør. Tolhuin, ved søens kant, er en god base for off-roading eventyr. Det er også hjemsted for Panadería La Unión, en berømt wienerbrød med empanadas og alfajores (cookie sandwiches), hvis vægge er dækket af billeder af sine berømte besøgende (for det meste argentinske rockstjerner og deres skånsomt klædte kohorter).

Fortsæt nordpå indtil du kommer til det ensomme fyr Cabo San Pablo, der har udsigt over en sandstrand domineret af rustfældningen af ​​Desdémona skibbrud. Stop ved Garibaldi Cerveza Artesanal for at afhente nogle hop-heavy craft brews ved din tilbagevenden til Tolhuin hvor du kan overnatte på Hostería Kaikén, den eneste tilbageværende af fem tilflugtssteder bygget af regeringen i 1960'erne for tidlige pionerer.

Dag fire

Hvis du troede, at den argentinske Tierra del Fuego var rustik, vent indtil du krydser ind i den chilenske side på Paso Bellavista. Hjem til mindre end 7.000 mennesker, dette er virkelig den endelige grænse i Amerika. For at bedst sætte pris på dens vilde og robuste charme, besøg Karukinka Natural Park, en reserve på 300.000 hektar, der ejes af Wildlife Conservation Society, hvor culpeo ræve, sure fods guanacos og skitne tuco-tucos bevæger sig om den vindblæste steppe. For 360-graders udsigt over øen, følg 7 km Cerro Pietro Grande-trail gennem sub-antarktiske skove til en række bjergtop udkig. Karukinka tilbyder et grundlæggende gæstehus, samt seks kupler og 10 campingpladser i Vicuña-sektoren.

Dag fem

Fortsæt nordpå fra Karukinka, indtil du når de klippefulde kyster af Bahía Inútil (Useless Bay) og dens Parque Pingüino Rey, der er hjemsted for den eneste koloni af kongpingviner uden for de subantarktiske øer. Hvad der startede som en gruppe af otte tilsyneladende tabte pingviner, der vasket op på kanten af ​​pensioneret børnehave lærer Cecilia Duráns estancia i 2010 er nu en avlskoloni på næsten 100 takket være hendes arbejde med at skabe denne private park (hvor du kan se de waddling væsner fra sikkerheden af ​​en visning blind). Følg bugten mod vest mod den chilenske Tierra del Fuego pintstørrelse hovedstad, Porvenir, for at fange eftermiddagsfærgen over Magellansundet og natten over i den travle havneby Punta Arenas, hvor kongekrabbe er en lokal delikatesse.

Dag seks

En time syd for Punta Arenas finder du Fuerte Bulnes, et rekonstrueret fort, der fortæller historien om Chiles første ægte forsøg på at kolonisere land på denne sydlige breddegrad i 1840'erne. Fortet ligger i Parque del Estrecho de Magallanes med et slankt besøgscenter, der tilbyder fascinerende indsigt i både motivationerne i regionens (overvejende østeuropæiske) bosættere og kampene i de bemærkelsesværdigt modstandsfulde indfødte indbyggere.

I nærheden finder du ombordstigningsstedet for Expedicion Fitz Roy, et lille ekspeditionsskib, der tømmer de glemte hjørner af Tierra del Fuego-skærgården. Meget af chilenske Tierra del Fuego er et puslespil af øde øer og tåget fjorde, der kun kan udforskes af vand. Sæt sejle mod det tårnhøje kors på toppen af ​​Cape Froward - det sydligste punkt på fastlandet Sydamerika - og vågn op i Parque Nacional Alberto de Agostini.