Hvordan man overlever en generations familieferie (uden at miste dit sind)

 
Anonim

Bedstemor ønsker at gå til quiltingsmuseet, din ægtefælle er for det meste interesseret i romantiske middage, børnene kunne ikke give to shakes om denne tur af livet, og hunden, godt hunden spiste kun lidt chokolade fra farfarens taske og kaster op.

At rejse med hele familien er en berigende, udfordrende, udmattende og vidunderlig oplevelse. Og mens Jerry Seinfeld havde ret - der virkelig ikke er noget som sjovt for hele familien - disse tips hjælper dig med at skræddersy din generations familieferie for at holde alle på vej frem og opbygge de scrapbogminner (og historier du vil grine en dag - forhåbentlig).

Vælg en tur for alle aldre

Ikke alle destinationer er skabt ens. For dit ragtagbesætningsmedlem skal du identificere en destination, der opfylder børnenes, partnerens, hundens, guldfiskens, din tante Couies og den ældre generations behov. Men vær ikke overrasket, hvis bedstefar virkelig ønsker at gå på vandski, mens din 25-årige fætter er mere interesseret i at hænge ud ved poolen.

Din bedste indsats er at guide (men ikke kontrollere) planlægningsprocessen. Da min datter, Violeta, blev født i Rom, ønskede alle at besøge - ikke bare for at poke og prodse den lille kugle af mos, som vi alle elskede, men også at se de utrolige seværdigheder, der gør Italien til en topmandsvalg ( selv Griswolds gjorde det her i den klassiske komediefilm European Vacation).

Europas har det hele - kirker og kunst til kulturhunde, smarte restauranter for romansøgende og opbygget infrastruktur for at sikre, at alle ikke vil gå tabt (identificere dine vandrere tidligt - og kort efter GPS-mærkning eller snore, lav et møde -plan for senere på dagen).

At holde det tæt på hjemmet gør det nemt. Jeg boede i Italien på det tidspunkt, fungerede som bureaukrat for FN og havde masser af tid til at udarbejde vores tur. Men destinationen skal opfylde din families unikke dynamik. Fighters kan vælge et sted med mange guidede aktiviteter, procrastinators bør bestille alt på en gang, skyldnere kan vælge at ansætte et rejsebureau for at booke turen, og perfectionists bør finde et sted hvor perfektion bare ikke vil stå - sig Medina i Marrakesh.

At finde et tema er også vigtigt. Nogle af mine bedste oplevelser med hele familien har fundet sted i amerikanske nationalparker. Der er et besøgscenter for grannie, nemme vandreture for børnene, og nok plads til selv den største af egoer at vandre frit. Du kan også temature omkring museer og kunst, eventyr og aktiviteter (prøv at være sur på din søster, når du flyver ved 100 mph på en zipline) eller mad og vin (sprit er selvfølgelig det universelle smøremiddel for at holde enhver familieferie fra at gå kapooey).

Og jeg forsøger at undgå sværere destinationer med hele familien og vælger i stedet for, at unikke tager på mainstream-attraktioner.

Tid til at planlægge

For at starte planlægningen for Italien valgte vi en tid, der fungerede for alles ferieplan. Så spurgte jeg hver person, hvad de gerne vil se - vi havde en søster og svoger, en ny mor, far og baby, bedstemor og bedstefar og en trebenet tyrkisk gadehund i en mish-mash entourage Jeg vil senere dirigere 'Generation Holy Crap').

Halvdelen af ​​besætningen havde allerede besøgt det nordlige turistkredsløb fra Rom til Firenze og over til Venedig, men vi rejste i juletiden. Jeg regnede med en vinter tage på disse klassikere ville stadig holde rigeligt af interesse. Og forestil dig Venedig i sneen (fortryllet, tomt, evigt og evigt).

Sommetider betaler det sig at tage kontrol (og nogle gange må du lade op). Dine indgivelsesvalg afhænger i vid udstrækning af din familiedynamik. Jeg vidste, at mamma, baby og jeg havde brug for vores eget værelse, men at vores nyligt minte nonna (bedstemor) ville have så meget familie tid som muligt.

Ferieboliger og små B & Bs er perfekte til dette. Vi endte med at leje hele agro-turismo chalets lige udenfor de større byer. At bo på landet betyder, at der var mere plads til at bevæge sig rundt om hunden og få lov til en smule adskillelse, hvis mor ville have lidt alene med vores dyrebare Violeta, mens resten af ​​besætningen gik ud for at udforske byerne.

På vejen

Hver middag på vores tur i Italien blev til de facto planlægningstid for den næste dag. I løbet af de tre eller fire kurser vil vi tjekke guidebøgerne og internettet, tale om, hvor vi vil gå og oprette grupper for at tackle de forskellige ønsker, behov og ønsker. Jeg er en forfærdelig planlægger - skamfuld optagelse til en professionel rejseforfatter - men min søster 'Caraboo' kan planlægge en rejseplan fra kl. 06.00 til midnat ikke noget problem. Lad dine talenter stige.

Du behøver ikke at være sammen 24 timer i døgnet (i virkeligheden vil du ikke, hvis du vil gøre det hjemme i live). Sørg for, at hver person har mulighed for at uddele deres egen personlige tid.

Og til tider må du være lidt diktatorisk, hvis du er gruppearrangør (og efter min mening har hver familieferie nytte af et centralt skudt opkald, slipsbryder og munter protektor). Dette sagde, hvert familiemedlem burde have en chance for at planlægge en del af turen. Nonna elsker for eksempel kirker, så jeg bad hende om at kortlægge vores kursus i Padua. Min søster og bror elsker mad, hvilket gør dem ideelle til at læne sig, når de vælger et sted til middag.

Da min datter er blevet ældre, har jeg tilladt hende at lave flere planer for vores ture og lede sine valg med smarte muligheder, der fungerer for resten af ​​besætningen. Ønsker du at gå til stranden eller museet i dag? Vil du spille tegnspil på vores drev i eftermiddag eller bare synge sange? Jeg hørte om en skat i dette museum, lad os se, om vi kan finde den.

Overlevelse tips

"Det er ikke længere en ferie, " siger Clark W. Griswold i Family Vacation. "Det er en søgen efter sjov. Du skal have det sjovt, og jeg skal have det sjovt ... Vi skal alle have det sjovt, vi skal have plastikkirurgi for at fjerne vores smil! ' Lyder det godt? Her er nogle ideer til at bryde spændingen, når det hele bliver lidt for meget.