Hvordan man drikker kaffe som en ægte italiensk

 
Anonim

Besøgende til Italien, der overvejer deres første ægte cappuccino, bør huske på, at de er i et halvt hellig område.

Italienerne opfandt stort set den måde, hvorpå resten af ​​verden konfekterer, serverer og imbibser kaffe, fra lingo (cappuccino, latte, macchiato) til den dampdrevne espressomaskine (først pioner af Angelo Moriondo i Torino i 1884) til stilfulde mærker (Illy og Lavazza). Hvis kaffe har et åndeligt hjem, så er det det.

Udenlandske forsøg på at tilpasse og pynte kaffe med fancy milkshakes og frappuccinos behandles som en form for sacrilege i Italien, hvor caféer forbliver voldsomt traditionelle. Mange internationale kæder har endnu ikke åbnet en franchise her, mens selvstændigt kører caféer bemandet med ultra-professionelle baristas er reglen snarere end undtagelsen.

Nogle virksomheder selv dateres tilbage til begyndelsen af ​​det 18. århundrede. Caffè Fiorio i Torino slog en gang ned cuppas til Nietzsche og Greven af ​​Cavour. Cosenza's forgyldte Gran Caffè Renzelli er blevet drevet af samme familie siden 1803.

Ordreboringen

Tænk på din første italienske kaffeordre som en uofficiel indvielsesceremoni. Regel nummer et: Spørg ikke efter en stor dobbelt-skudt skinny vanille latte med flødeskum på toppen. De fleste italienske kaffeordrer kan laves ved at udtale et enkelt ord. En caffè er et stærkt skud af espresso (udtrykket 'espresso' bruges sjældent i italiensk kaffebarestørrelse). En macchiato er en espresso med et strejf af dampet mælk. En americano er en espresso med tilsat varmt vand til en lidt længere drink. Kongen af ​​alle hvide kaffe er den ærede cappuccino, en espresso toppet med varm skummel mælk med en valgfri sprinkling af chokolade.

Der er ingen størrelsesforskelle i Italien. Anmodninger om en grande eller en venti vil blive mødt med udseende af forvirring eller glæde. Den humongous 20oz latte - en korte drik i Nordamerika - kunne koffeinere et helt forretningsmøde i Napoli. Standarden cappuccino kommer i en 180ml porcelæn kop og bør være varm snarere end kogende varmt. Mælk er sjældent tilgængelig, selvom du måske bliver heldigere og beder om en koffeinfri. Pas på, når du bestiller lattes. Ordet latte betyder mælk på italiensk; Bestil en, og det er hvad du får. En caffè latte er et glas varm mælk med en lille dråbe kaffe i den.

Pausaen

Mærkeligt fraværende fra den italienske kaffescene er begrebet "take-away". Bortset fra i togstationer, cafeer sjældent lager disponibel take-out kopper. Skynd dig eller skynd dig, du forventes at stikke baren sammen med lokalbefolkningen eller - for en lille præmie - aborre på et lille bord. Italienerne er ikke vant til at hænge i caféer i flere timer. En kaffepause er kendt som 'una pausa' (en pause), og det er ret bogstaveligt, hvad det er. Tag et par bid af et flakket wienerbrød, hals din kogende varme espresso (tre gulps maksimum), pontificate om den seneste korruptionskandale med baristaen, og vær på vej. Ingen whiles væk hele eftermiddagen i caféer tackle deres Dante dissertation, eller læser deres ferie snaps på Facebook.

Traditionelt tages cappuccini om morgenen. Nogle kyniker tyder på, at det er en massiv faux pas at bestille en cappuccino efter kl. 10, men selv om det er usandsynligt, at din italienske amici vil holde fast mælk i deres kaffe efter middagen, er cappuccino-drik i slutningen af ​​natten endnu ikke en ulovlig aktivitet. Bare sørg for at undskylde først.

Smagen

En af de bedste ting om italiensk kaffe er det, uanset hvor du er - en uklare bjerglandsby eller en jomfru Rome-piazza - kvaliteten er konsistent. Så meget som italienere som deres pasta al dente, kan de lide deres kaffe at have en stærkt ristet, bittersød smag med et brunt skum eller crema på toppen.

Smooth, frugtagtig smag noter og fancy latte kunst er anathemas til de fleste italienere. Fraværet af udenlandske kæder afspejles af, at der ikke er nogen tredjebølge hipster kaffebarer. Ingen er villig til at vente ti minutter for en barista til at forberede en personlig 'pour-over' eller transplantere et ahornblad oven på deres cappuccino. Faktisk er den hastighed, at italienske baristas opererer under morgenmadshastigheden, et syn at se.

Kaffevariationer

Selvom simpelthen generelt er bedst i den italienske kulinariske verden, giver kaffekultur plads til et par mindre variationer, nogle af dem regionale. En caffè corretto er en espresso 'korrigeret' med en slug af spiritus, normalt grappa, og tages senere på dagen. En doppio er en dobbelt espresso, helt acceptabel, hvis du er hungover eller sov-berøvet. En ristretto er en kort espresso med mindre vand, men lige kraft. En cappuccino scuro er en cappuccino lavet med mindre mælk.

Bicerin er en specialitet i Piemonte-regionen, især Torino, og har eksisteret i mindst 200 år. Den består af lagdelt espresso, varm chokolade og mælk og serveres i et glas. Ikke forskellig er marocchinoen, en anden Piemonteisk opfindelse, en blanding af espresso, kakaopulver og mælkeskum. Hvis du snakker med dine børn i slæb, bestil dem en cioccolata calda (varm chokolade), som i den sande ånd la dolce vita er mørk, tæt og lækker.