Vandring Mt Ramelau: en guide til at skrælle Timor-Leste højeste top

 
Anonim

I midten af ​​det bjergrige indre af Timor-Leste er Mt Ramelau (eller Tatamailau i det lokale Tetun-sprog) ikke kun landets højeste top, men også et sted med dyb religiøs og kulturel betydning. Udsmykket med en statue af Jomfru Maria på sit højeste punkt, er Ramelau stedet for en årlig kristen pilgrimsrejse. For ikke-religiøse besøgende giver den mulighed for en pilgrimsrejse af en anden art.

Til toppen af ​​Mt Ramelau (2986m), og blive mødt af den rolige, alabaster blik på Jomfru Maria skal behandles til et af Timor-Lests mest slående briller. På en klar dag, som de omkringliggende bjerge ruller ud i alle retninger under toppen over en lappekraft af tæt grøn skov, er hele kysten synlig i det fjerne. Det er en surrealistisk oplevelse at se hele nationen fra dette ene udsigtspunkt.

Udsigten kan være endnu mere fantastisk, hvis du begynder vandreturen i de tidlige timer på dagen for at opsummere før solopgangen. Dette kræver vandreture i det kolde og mørke, ideelt med en guide, men udbetalingen er mere end værdien af ​​indsatsen. Efter de spektakulære stargazing muligheder undervejs, ser solskærmen horisonten og bjergene kaster lange, kaskerende lilla og blå skygger mod Indonesien, et øjeblik er du usandsynligt at glemme.

Turen

Vandreturen til Mt Ramelau's top begynder fra bjerglandsbyen Hatobuilico (1917m). En stor port til sporets hoved kan findes 2kms op ad vejen, som kan køres, men for at gøre det er farligt efter regn.

Fra sporet hovedet spænder den rimeligt velmærkede sti gennem eukalyptuskogene til toppen af ​​adskillige kilometer med ca. 1 km i højdeforøgelse. Den første halve time af turen består af en række stenstrin, før den bliver en snavsbane; nogle sektioner kan være ret stejle, og afhængigt af, at individuelle fitnessniveauer kan tage overalt fra en og en halv til fire timer. Det anbefales at leje en vejledning - mens stien ikke er svært at følge, er der en række steder, hvor stien skilles, så det tager en forkert tur (og muligvis farlig).

Vejledere spørger typisk hvor som helst fra USD $ 10 - $ 30 pr. Person (forhandle for grupper); de fleste taler kun lidt engelsk, men det er generelt ikke et problem.

Hvornår skal du hen?

For den bedste chance for klare synspunkter, vandre i tørsæsonen (maj til november), da topmødet højst sandsynligt vil være indhyllet i skyer og regn i de andre måneder.

Hvad skal man medbringe

Pak masser af vand og snacks, da du ikke har mulighed for at købe disse på bjerget. Og glem ikke et sæt varme tøj og en regnjakke - den største overvejelse, som nogle ofte overser når man vandrer Mt Ramelau, er at det kan være meget koldere og blæsende ved topmødet, som man kan forvente (i løbet af tørsæsonen topmødet temps kan komme ned til frysning). Medbring en lille pålydende på USD for hjælpelinjer.

Hvordan man kommer dertil

Ramelau er beliggende i Ainaro-distriktet, cirka 75 km syd for Dili i luften, men kørslen tager op til fire til fem timer på en snoede 100 km lang vej. Vejens forhold, især i regntiden, kan være yderst vanskelige og næsten umulige uden et 4WD-køretøj. Heldigvis er det næsten umuligt at gå vild, da der kun er en stor vej.

Fra Dili, hoved syd ud af byen, og vejen vil begynde sin opstigning i bjergene med det samme. Efter ca. 40 km går vejen gennem byen Aileu og efter en anden 30 km gennem Maubisse. Lige forbi Maubisse er der en afvejning tydeligt angivet af et malet tegn på en sten på højre side af vejen. Vær advaret: Denne smalle klippe, 18 km sporet til stien hovedbyen Hatobuilico kan tage op på 1, 5 timer.

Ikke sikker på at tackle Timor-Lestes veje i en lejebil? Vi bebrejder dig ikke. Flere Dili rejsearrangører organiserer ture til Ramelau. Forespørg på Timor Adventures (timoradventures.com.au) og Eco Discovery.