Fra Pennines til Pembrokeshire: Storbritanniens syv bedste lange afstande

 
Anonim

Storbritanniens vilde og varierede landskab er bedst oplevet til fods. Men hellere end at tilbringe en dag, der vandrer en gammel byway eller klatrer en bakke, hvorfor ikke kaste dig ind i en flerdags trek? Disse langdistancestier går ind i Hadrins mur, jernalderbarker, fejende bugter og en walisisk bogfestival og er den perfekte måde at dykke dybere ind i Storbritanniens fortid og se de fineste udendørsarealer, der skifter i miles.

The Pennine Way

The Pennine Way, Storbritanniens mest godt slidte trail, fejrede sit 50 års jubilæum i 2015. Det strækker sig 267 miles fra den smukke Peak District landsby Edale til Kirk Yetholm i det skotske lavland; fuldførelse af hele længden tager tre uger og en vilje til at udholde nogle af landets vådeste vejr. Når skyerne er klare, finder du et landskab af robust, endeløs skønhed. Yomp på tværs af øde Kinder Scout, hvor en historisk massefejl i 1932 førte til åbningen af ​​Storbritanniens landskab til ramblers; Nyd billede postkort visninger af Yorkshire Dales; og krydse Hadrians mur før den lange slog over de isolerede, æteriske Cheviot Hills. Bliver der blærer? Det kan du tro. Men belønningen om at se England på sit vildeste er værd at de onde fødder.

Hadrians murvej

Traditionelt tacklet øst mod vest fra Wallsend til Bowness-on-Solway følger denne 84-mile sti Hadrians mur. Begyndt i 122 e.Kr. af den eponymiske romerske hersker til at fungere som den nordlige grænse af hans imperium, er muren stadig en af ​​Storbritanniens fineste ruiner. Walking hjælper dig med at få fat i sin snoede rute og lader dig udforske de gamle milecastles og nøgleområder som det velbevarede fort Vindolanda. Udsigten over Northumberland og Cumbria er heller ikke for lurvede. Kast i pubber som den hyggelige Twice Brewed Inn (twicebrewedinn.co.uk), og du har et smukt meget perfekt setup.

The Ridgeway

Det er blevet kaldt Storbritanniens ældste vej, og at gå langs Ridgewayens længde er at træde tilbage i et forhistorisk land af Iron Age-barrows og vognkørende køreveje. Det antages, at stien, som oprindeligt sprang fra Dorset-kysten til Wash in Norfolk, har været i brug i mere end 5000 år. I dag starter den officielle rute tæt på det neolitiske sted Avebury i Wiltshire, efter en række stier nordøst til den vidunderligt navngivne bakke Ivinghoe Beacon i Buckinghamshire. Det gamle skov, skjulte dale og skyhøje North Downs giver løgnen til troen på, at det sydlige England er en verden af ​​pendlerbyer og motorveje.

Offa's Dyke Path

Bygget af Mercian King Offa i det 8. århundrede for at adskille det gamle walisiske kongerige Powys fra hvad der nu er den engelske Midlands, er Offas Dyke Path en fantastisk måde at se det forskelligartede landskab, som markerer grænsen mellem disse to lande. Den 177 km lange rute starter i Prestatyn i Nord Wales og falder gennem spektakulære landskaber i Clwydian Range og Dee Valley før den går sydover over de rullende Shropshire Hills. Herfra går det videre til Brecon Beacons og det imponerende Black Mountain, som grænser grænsen og serverer store udsigter på en klar dag. Det passerer også gennem Hay-on-Wye, hjemsted for en verdensberømt bogfestival og hyggelige B & Bs.

John Muir Way

Det kan virke mærkeligt at have en langdistancevej i hjertet af Skotland, der er opkaldt efter manden krediteret med at skabe Yosemite National Park i USA. Men Muir blev født i Øst-Lothian i 1838, og hans ry som en mand, der kæmpede for bevarelse og udendørs, gjorde ham til en shoo-in, da denne udvidede kyst-til-kyst-rute blev døbt og åbnet i 2014. Løb fra Helensburgh i vestlige Skotland, gennem landets første nationalpark ved Loch Lomond & Trossachs, afsluttes denne fantastiske vej på stranden ved Dunbar efter at have skåret gennem historiske Edinburgh. For dem, der ikke har lyst til at gå, er det blevet designet med cykler i tankerne også.

Norfolk Coast Path

Afvis Flatlands of Norfolk, og du vil gå glip af et af Englands mest atmosfæriske og smukke landskaber. Fra den vestlige del af den gamle ferieby Hunstanton følger denne rute en sti over hurtige eroderende klipper rundt til den endeløse feje af Holkham Bay, hvor du finder kølige fyrreskove over klitterne. Tilbring tid til at sejle på Blakeney Point og tabe dig selv i Salt Marshes og Sea Flats af Stiffkey. Himmelen er umuligt stor her. Afslut i Cromer med traditionelle fisk og chips på molen, eller fortsæt øst for en sidste par miles og tag en dukkert i de galumphing ruller off Sea Palling.

Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire tilbyder de britiske udendørs på sit allerbedste. Pembrokeshire Coast Path winds for 186 miles fra St Dogmaels rundt om kysten til Amroth og har en kumulativ stigning på 11.000m. Håndtering af hele ting bør kun ske af dem i god fysisk form. Den gode nyhed er, at det er værd at passe til. Tramp opp høje sandstensklipper, træk støvlerne ud og træk over nogle af de fineste sandbåde i verden eller slapp af på de beroligende, fladere ruter gennem snoede flodmundinger. Medbring din kikkert, og du vil se et imponerende udvalg af havfugle, herunder lundefugle og gannetter, der udfylder til havs eller nest på klipperne i løbet af foråret og den tidlige sommer.

Det bedste af resten

For et lille land er Storbritannien velsignet med nogle virkelig vidunderlige stier for vandrere med alle evner. The Thames Path følger Englands længste flod fra sin Cotswold-kilde ud til havet ud over London. Nord og Syd Downs måder tilbyder også fantastiske stier inden for rækkevidde af hovedstaden. Den lange, vilde West Highland Way er en skotsk perle, der passer til John Muir Way, mens Glyndwr's Way er en god introduktion til Waless landlige hjerte.