Essaouira på et budget: hvad de skal se og hvor de skal bo

 
Anonim

Priserne i Marokko er steget sammen med sin popularitet, men der er stadig gode tilbud. I den afslappede badeby Essaouira er mange af attraktionerne gratis: sprudlende musikfestivaler, gallerihopping omkring det 18. århundredes medina, der kigger over havet fra sine honningfarvede voller, ser fiskere på arbejde i postkort-smukke havn og slentre langs sine endeløse gyldne strande.

Medina og videre

Essaouira's befæstede gamle by - et UNESCO World Heritage Site - er kompakt og walkable, og i modsætning til de labyrintiske medinaser i Marrakech og Fez er det svært at fare vild. Bare hent et af de mange gratis kort i butikker, restauranter og hotellobbyer - Les Carnets du Voyage er en af ​​de bedste - og gå.

De open-fronted emporier, der linje hovedvejen Ave de l'Istiqlal, og de problemfri souqs, der fan ud af det er lige så meget for lokalbefolkningen som for besøgende. Hvis du er ude for en rystelse, er Sunday Souq en kort gåtur fra Bab Doukkala stedet til en rigtig god handel; en tilsyneladende endeløs linje af midlertidige boder sælger alt fra kaftaner til bildele. Kom tidligt for at slå folkemængderne.

Gå væk fra det slagne spor for at vandre gennem labyrinten af ​​smulende palæer, der udgør Mellah, tidligere det jødiske kvarter, og kigget ud efter sten indgraveret med Mogador's seksbladede rose, byens portugisiske navn og Hammam Babsi, der optrådte i Orson Welles 1951 film, Othello .

Skala de la Ville-ramperne og Hulking Bastion Nord (lukket for renovering, men fri til at udforske, når de er åbne) havde en hovedrolle i Game of Thrones som Astapor, den berygtede by i Slaver's Bay, hvor Daenerys Targaryen befriede Uforklaret hær af eunuch-slavesoldater.

Mens den maleriske havn - komplet med havfarvede træbåde, læderagtige fiskere og måger, der cirkler overhead - har sin egen Skala du Port (post Dh10), hvor du kan få det ikoniske skud over den walled medina, der vises på alle turistbrosjerne.

Musik og kunst

I fire dage hver juni bliver Essaouira overtaget af Gnaoua og World Music Festival, der byder på herrer i Gnaoua - en gammel, åndelig og rytmisk afrikansk islamisk musiktradition - sammen med internationale verdensmusikstjerner. Det åbner med en farverig parade, og koncerter i de vigtigste faser er gratis og overfyldte. For at komme tæt på handlingen skal du vælge en dag (fra Dh150) eller tre-dages (Dh600) pas. Billetter til mere intime spillesteder er omkring Dh250.

For klassiske musikelskere er Dar Souiri - hjemsted for Essaouira-Mogador-foreningen - en af ​​tre spillesteder, der arrangerer den årlige Printemps Musical des Alizés i april med koncerter fra det marokkanske filharmoniske orkester sammen med virtuosos og unges musikalske talent fra hele verden . Hvis du savner festivalerne, holder Dar Souiri regelmæssige koncerter (omkring Dh100) samt gratis kunstudstillinger; tjek deres opslagstavle for detaljer.

Gallerihopping er gratis: Start på byens ældste kunstrum, Galerie D'Art Damgaard, der viser den livlige naive stil af de største navne i Essaouira kunstverdenen, herunder Mohamed Tabel og Ali Maimoune. Andre private gallerier omfatter Espace Othello, Galerie du Sud (Rue Attarine) med tre udposter i medinaen og L'Atelier des Arts Empreinte (28 Rue Abou Al Mouhajer), et udstillingsværksted-cum-udstillingsområde for lokale kunstnere.

Ubegrænsede strande

En tur langs Essaouira's enorme feje af gyldent sand er et must, med sin underholdende blanding af promenader, solbadningsturister, barfodboldkampe og kameler, der springer op og ned på surfen.

De allestedsnærværende vindstød, der er kendt lokalt som alizee, skaber de perfekte betingelser for kitesurfing og windsurfing. Explora tilbyder lektioner for alle niveauer fra € 55 i to timer, eller du kan bare leje gearet.

Dunejumping på en quad bike er værd at splurge, og Palma Quad kører en to-timers tur rundt om de øde klitter af Cap Sim, en 30-minutters kørsel fra Essaouira, fra Dh700 til to deling, herunder overførsler.

For en fod-i-sand-sundowner, gå til Océan Vagabond, hvor den to-til-en happy hour starter kl. 19.00.

Billige spiser

Der er ingen mangel på gadekager i Essaouira's medina, med trævogne stablet højt med sæsonbetonede frugter, såsom jordbær, nektariner eller stikkende pærer (spørg sælgeren om at skrælle dem for dig). Khoobz, det allestedsnærværende flade brød, sælges to gange om dagen (Dh5), eller se på pandekager i marokkansk stil, kaldet msemen (kvadratisk og flaky) og baghrir (rund og svampet). Vask det hele med nogle friskpresset sukkerrørsaft, som helbreder alle sygdomme for bare Dh5.

For en billig og lækker frokost, gør som lokalbefolkningen og BYO. Køb din fisk - sardiner er den essentielle Essaouira skål, der koster omkring Dh10 til 10 - ved fiskesukken i medinaen. Tag dem på tværs af gaden til no-name caféen i det fjerneste venstre hjørne af Marché aux Grains - kig efter de parasolskyggede gule borde - hvor de vil grille dem til dig for Dh5. Splashing ud en anden Dh5 får dig brød og en simpel salat.

For en mere avanceret, men stadig pungfuld alfresco-fiskelunch, der går til grillene, strækker den blå og hvide beklædt træ mellem havnen og Pl Moulay Hassan, hvor du kan vælge mellem dagens fangst, fra snapper til blæksprutter. På Breton du Sud (grillade nr. 33) sætter fisk, brød, salat og en sodavand dig tilbage om Dh50.

For at tilfredsstille din søde tand, prøv Pâtisserie Driss, som siden 1928 har serveret moreish kager (omkring Dh5) eller Gelateria Dolcefreddo på Pl Moulay Hassan, det perfekte sted at kombinere kaffe, is og folk, der ser på. Gå ikke glip af Café Dolcefreddo, en scoop vanilje og en espresso (Dh25).

De siger, at den bedste marokkanske mad serveres derhjemme, og aftensmad på det lille lysestue Restaurant les Alizes Mogador er det næstbedste. Køres af et venligt marokkansk par, tilbyder denne restaurant en tre-retters traditionel menu til Dh129 eller et hovedretter til Dh75. Hvis du er træt af tajine, serverer Silvestro (70 rue Laalouj) træ-ovnpizzere og pastaretter fra Dh45.

Budgetvenlige senge

De marokkanske-australske ejere af Riad Dar Afram har holdt den klassiske marokkanske stil af denne afslappede riad med malede trælofter, farvede ruder og farverige kilimenter. De seks ensuite værelser er store nok til at holde ekstra senge, mens terrassen er omdannet til en hyggelig lounge. Det er populært blandt musikere, så vær ikke overrasket, hvis en improviseret jamsession bryder ud efter middagen. Doubles starter på € 27, som inkluderer morgenmad.

Den blændende hvide, blåglansede Riad du Figuier er blevet omdannet til en afslappet B & B, omgivet af en dejlig gårdhave komplet med appelsintræer og en tinkly springvand. De fem hvide vægge har klinkegulv, bjælkelofter og stænk af farve fra tæpper og lokal kunst. Morgenmad - herunder riads eget figner syltetøj - serveres på tagterrassen eller i den solsikkegul lounge. Doubles starter på € 45, inklusive morgenmad.