Egypts bedste mad og hvor man finder dem

 
Anonim

Hvis du ved, hvor du skal se, vil du opdage, at der er meget mere til egyptisk køkken end triumviratet af kebab, falafel og shawarma. Sikker på, shish tawooq (grillet kylling) og kofta (grillede kødboller) er allestedsnærværende på menuer, og falafel og shawarma er street food big-hitters. Men grave lidt dybere, og du vil opdage kulinariske traditioner, der ofte strækker sig helt tilbage til det gamle Egypten.

Molokhiyya

Denne viscid, mørkegrønne gryderet lavet af blade af jute mallow planten (bladene selv er også kendt som molokhiyya i Egypten) vies med kushari for titlen på Ægypten nationale retter. Det har også været meget længere, og molokhiyya- blade var et typisk levnedsmiddel i pharaohernes dage. Gryden er lavet af en lang, langsom madlavning af bladene på lager med tilsætning af en smørbagt blanding af koriander og hvidløg, selvom egypterne vil forsikre dig om den vigtigste ingrediens, når du laver molokhiyya, er kærlighed. Mange huskøber vil sværge det vigtigste punkt i madlavningsprocessen gør lidt gisp - at overføre din kærlighed til gryden - mens du tilføjer koriander og hvidløgsblanding. Uden den meget vigtige gisp kan din molokhiyya godt vende sig dårligt. Foruden at blive kogt almindeligt, tilføjes kanin eller kylling nogle gange til gryden for en hjertelig gryderet. Uanset hvilken version du kommer på tværs af, er molokhiyya den ene egyptiske skål, der adskiller udenlandske besøgende; Du vil enten elske det eller hader det. 'Slanket', 'lækkert', 'vanedannende' og 'som at slikke bunden af ​​en sump' er lige så almindelige beskrivelser fra rejsende, som har prøvet det.

Bedste steder for molokhiyya

Spørg en egypter, der gør den bedste molokhiyya, og svaret vil højst sandsynligt være deres mor, som desværre ikke er meget nyttigt for rejsende. Restauranter, der serverer anstændige versioner af denne hjemmelavede klassiker, forbliver slanke. Abou El Sid i Alexandria er et godt sted at prøve det, plus du kommer til at spise i et stykke Alexandrins litterære historie, i hvad der engang var den gamle Pastroudis cafe. Gå til Kairo Køkken i Kairo for deres molokhiyya med kylling. I Luxor får Sofra tommelfingeren op for deres molokhiyya med kanin.

Kushari

Falafel og shawarma kan først komme i tankerne, når man tænker på billige spiser i Egypten, men kushari er landets foretrukne fastfood. En skål med makaroni, ris, sorte linser og kikærter, denne karbon fest er ikke smuk at se på, men doused i tomatsauce, bestrøget med stegte løg og derefter toppet med glitter af garlicky eddike og krydret chili sauce, kushari er billig, påfyldning og helt mere. På trods af sin fænomenale popularitet, kushari en relativ nybegynder til egyptisk køkken. Dens rødder antages at være jordforbundet i den indiske ris- og lentilskål khichdi, der blev bragt til land af europæiske rejsende i det 19. århundrede, da både Egypten og Indien var under britisk kontrol. Opskriften udviklede sig derefter som kokke polstret med bælgfrugter, løg og saucer, og det lokale italienske samfund tilføjede pasta til blandingen. I dag betragter mange egyptere denne ulige men ydmyge sammensætning som deres nationale ret.

Bedste steder for kushari

Du finder specialiserede kushari restauranter overalt i Egypten. To af vores favoritter er begge i Kairo. Abu Tarek er kendt for sin kushari, og den egyptiske glitz ovenpå spisestue er altid travlt med familier. Hvis du foretrækker et spicier-spark, gå til Koshary Goha. Den tomatsauce, de tjener her, har nogle alvorlige varme.

Hamam mahshi

Hvis du bruger nogen tid på at rejse gennem det egyptiske landskab, vil du snart se frem til nysgerrige dalekformede mudderbygninger, der sidder i markerne. Nej, det er ikke på grund af en udbredt læge, som besættelse: det er de duerhuse, der bruges til at bære landets yndlingsdelikatesse. Duen er blevet spist i Egypten siden den faroniske alder. I dag er fuglene oftest serveret fyldt ( hamam mahshi ): duens hulrum er pakket fuld af krydret freekeh (knust grøn hvede) eller bulgur og derefter grillet over trækul. Det er fedt at spise - masser og mange små knogler - men det sætter ikke egypterne ihjel, der højer skålen som en af ​​deres fineste.

Bedste steder til hamam mahshi

Abeer og Al Makka, begge i Aswan, serverer fremragende hamam mahshi og har loyale lokale efterfølger. I Kairo er Farahat stedet at gå. For mere sofistikeret stil spisning, mens du graver ind i din fugl, kan Sofra i Luxor ikke blive slået.

Fuul mudammas

Glem korn og skål. Fuul mudammas (normalt bare forkortet til fuul ) er en morgenmadsmagasin i Egypten. Hver ægyptisk kok har deres egen tilpasning af opskriften, men i det mest grundlæggende er det en simpel skål med langkogte, ferske fava bønner smagsatt med tomater, hvidløg og spidskommen og givet dybde med dyser af olivenolie og citronsaft. Fuul i dag er i forskellige former blevet en nøglefad i hele Mellemøsten og Afrikas Horn, men dets oprindelse lå i Det gamle Ægypten. Inden for landet har fuul specifikke regionale variationer med fuul Iskandarani (Alexandrian stil fuul : peppet op med chili, peberfrugter og ekstra krydderier til ekstra zing), som normalt tilbydes uanset hvor du er. Fuul kan spises som en skål selv eller fyldes i pitabrød for en sund og solid sandwich på kørslen.

Bedste steder for fuul mudammas

Du vil finde fuul på alle gade spisesteder, der også serverer falafel og shawarma. For den smukkeste fuul, gå til Mohammed Ahmed i Alexandria. Denne enkle kantine tjener både grundlæggende fuul mudammas og fuul Iskandarani . I Kairo stopper Zööba for moderne tweaks på denne klassiske skål, som fyldt med syltet citron.

Fiteer

Ofte omtales som egyptisk pizza eller egyptisk tærte, er fiteer lavet af super-tynde lag flagerisk wienerbrød, fyldt med en caboodle af forskellige ingredienser og derefter kogt i en murstenovn. Fra salte versioner, der tager den klassiske pizza rute (fyldt med ost, peberfrugter, oliven og tomat) til søde (honning og fløde er det klassiske valg), er der en fiterer for alle. På trods af den indlysende sammenligning med pizza siges fiterer at dateres tilbage til faronalderen, da dette lagdelte brød blev lavet som et tilbud til guderne. Det var blevet en populær speciel begivenhed dessert ved middelalderens æra, og takket være både lokale og internationale påvirkninger er dagens smagskombinationer endeløse. Pizza-stil versioner gør fiterer en frelser for forældre, der rejser med små kræsenere, mens en shawarma- fiterer giver dig en kebab-fiksering indpakket i en konditori-tærte.