Dominikanske Republik: ud over strandene

 
Anonim

Den Dominikanske Republik er kendt for sine lykkelige strande: de krystalklare bølger i Punta Cana, det iøjnefaldende turkisvand i Bahía de las Águilas og den dybe blues af Atlanterhavet lappende på gyldne sand på Samaná-halvøen. Mens alle er fantastiske stopper på øen, har DR et slående hjerte fuld af udendørs eventyr, koloniale og oprindelige historie og kølige bjergbrise, der ofte overses.

Vi har samlet nogle få af vores foretrukne Dominikanske oplevelser, når solskoldningen tvinger dig til at gå på pension fra dine udkanten af ​​havet. Vi lover, du bliver ikke skuffet.

Los Haitises National Park

Mens det stadig er en vandaktivitet, tilbyder en tur til Los Haitises mere end bare en dag i solen. Det giver besøgende et kollaps i regionens økologiske og kulturelle historie. Lined med en streng på 58 små, skarpe øer båret af salt, vind og regn og kun navigere med båd, forekommer nationalparken næsten forhistorisk; gabende hule mundhuller åbner på flere af de små øer, mens massive pelikaner hviler på klipperne og lithe herons skimmer vandets overflade. Besøgende kan hoppe ud af deres både for at udforske en række huler, der anvendes af de oprindelige Taíno som ceremonielle grunde - udskæringer og piktogrammer dækker væggene og massive stalaktitter dingle overhead. Parken er også hjemsted for et kompliceret netværk af mangrover, og mange outfitters tilbyder kajakker, så du kan se nærmere på. Samaná halvøen er hjemsted for mange hoteller og virksomheder, der tilbyder ture til parken, herunder Flora Tours og Escape Tours Samaná, så du vil ikke være kort på booking muligheder.

Chasing vandfald

Hvor der er bakker, finder du vandfald, og Den Dominikanske Republik har masser af begge. Skulle du være på Samaná halvø, rejse indlandet til Cascada El Limón, et malerisk vandfald med et usædvanligt svømningshul. De fleste mennesker tager afsted fra fossen fra Limón, selvom nogle grupper ankommer fra Las Terrenas via quadcykler, og næsten alle gør turen til kaskade på hesteryg. Talrige paradas (heste-outfitters) opererer i området, og ture går normalt fra USD $ 35 til $ 50 (med frokost inkluderet). Du kan også forsøge 40-minutters klatring til vandfaldet uafhængigt, men vær advaret - stien kan være stejl, og du vil dodging andre tour grupper.

Skulle du være lidt længere nordvest, skal du besøge de syvogtyve vandfald ved Damajagua, hvor du kan glide ned i det rushende vand i smukke blågrønne naturlige pools. Du skal besøge med en guide, og du kan bestille en tur fra flere rejsearrangører i Puerto Plata, Sosúa og Cabarete; mest stopper den 7., 12. eller 27. efterår, og priserne varierer afhængigt af hvor langt du går. Du finder en restaurant og besøgscenter ved indgangen til stedet.

Tag det til bjergtop

Hvis du er på udkig efter en flugt fra den karibiske varme, skal du gå til de centrale højland for et vejr af bjergluft. Jarabacoa og Constanza er regionens mest populære stop-offs, og rejsende vil blive belønnet med udsigt over smukke grønne bakker, blomstergårde og masser af vejsider, der sælger den dominikanske ispa, i det væsentlige en kæmpe, tæt majskage. Hvis du er en adrenalin junkie, skal du bestille en whitewater rafting eller canyoning tur ned Río Yaque del Norte med den ekstraordinære tour udbyder Rancho Biaguate; Hvis du hellere vil tage det let, skal du tage dalen i dalene fra den roterende restaurant ved Aroma de la Montaña eller nyde nogle drikkevarer med lokalbefolkningen i byens centralparker, som kommer i live i weekenderne.

Lær din historie i Santo Domingo

Historie buffs glæder sig: Santo Domingo Zona Colonial er et UNESCO verdensarvssted, der er fuld af slående, velbevaret spansk kolonial arkitektur. Ikke alene er strukturerne rigelige, men det er nogle af de ældste europæiske bygninger i Amerika, da øen Hispaniola (nu Den Dominikanske Republik og Haiti) var Columbus første afvikling. Det er nemt at tage din egen vandretur gennem brostensgaderne for at se Catedral Primada de América, den ældste kirke i New World, Fortaleza Ozama, den ældste koloniale militære struktur og Ruinas del Hospital San Nicolás de Barí, dens første hospital, plus mange andre. Du kan endda bo på Hostal Nicolás de Ovando, et dejligt hotel, som faktisk var hjemsted for øens første spanske guvernør.

Cigar ture i Santiago

Den håndvalsede Dominikanske cigar er en kunstform, og mange af verdens førende mærker produceres i de rullende grønne bakker omkring Santiago de los Caballeros, landets næst ældste by. Flere fabrikker ligger ved basen af ​​Cordillera Septentrional i den lille by Tamboril, nordøst for byen, og de fleste tilbyder ture. Besøg La Aurora Parque Industrial for at lære om cigaretfremstillingsprocessen og snag et par stogier for dig selv.