Californien regioner med et overblik

 
Anonim

En mosaik af gamle og nye verdener, Californiens byer har flere smag end en krukke med jellybeans. Start i San Francisco, lige dele jordmor og geek-chic, eller Los Angeles, hvor næsten 90 uafhængige byer rulles ind i en multikulturel mosaik og derefter kører ned ad kysten, forbi perfekte strande, til at surfe stil San Diego.

Eller undslippe til de fredelige Sierra Nevada bjerge, omvej til sjælfulde SoCal ørkener, krydstogt landbrugsjordland dale og miste dig i nordlige redwood skove. På solrige dage, når kystdemoen løfter, venter over 1100 miles af Stillehavets kystlinje. Og uanset hvor du går, vinmarker synes aldrig langt væk.

Golden Gate Bridge fra Sausalito, Californien. Billede af Mikael Moreira / CC BY 2.0

San Francisco

Kaliforniens 'Left Coast' ry hviler på San Francisco, hvor selvudtryk, bæredygtighed og spontanitet er de højeste dyder. Gratis tænkere, top-tier museer og banebrydende kunst scener trives her. Byens forskellige bakker og dal kvarterer inviterer lange dage med vandring, med store indie butikker, restauranter i verdensklasse og bohemt natteliv.

Marin County og Bay Area

Området omkring San Francisco omfatter en bonanza af naturlige udsigter og dyreliv. Udendørs nøtter byder Marin County, med sine strande, dyreliv watching, vandre-og cykelstier ligger lige over Golden Gate Bridge. Der er også en frugtbar have af økoturisme muligheder, herunder oplevelser på gårde, der inspirerer kokke rundt om Bay Area.

Napa & Sonoma Vinland

Midt i frugtplantager og rancher, har disse solrige dale, der kysses af koldt kystnøg, lavet Napa, Sonoma og den russiske flod til Californiens førende vindyrkningsregion - og også et udstillingsvindue for rigelig gård-til-bord-køkken. Napa har kunstfyldte smagsrum af store navn arkitekter; mens du er i tilbagelænet Sonoma, kan du drikke i et skur og møde vintnerens hund.

Vingård i Sonoma, Californien. Billede af torbakhopper / CC BY 2.0

North Coast & Redwoods

Metropolitan San Francisco, kun et par timer bagud i bagspejlet, føles eons væk fra det frodige, fregne koll på Pacific tidevand på denne skæve kant af kontinentet. Jo længere nord du bevæger sig på regionens snoede to-lane blacktop, jo mere dominerende bliver landskabet, med dale af redwood, brede floder og mosede, overgroede skove.

Northern Mountains

Remote, tom og ærlig smukke, disse er nogle af Californiens mindst besøgte vilde lande. De tilbyder et uendeligt show af geologiske vidundere, alpine søer, rushing floder og høj ørken. De store toppe - Lassen, Shasta og Treenighedsalperne - har få geologiske træk til fælles, men alle tilbyder backcountry camping under stjerneklar himmel.

Gold Country & Central Valley

Statens hovedstad, Sacramento, er et uovertruffen sted at begynde at grave op Californiens rødder. Derefter spredes over floddeltaet i foden for at finde en rig vene af vildtvesterhistorien i guldgruveland. Flere taktile fornøjelser afventer de, der er villige til at dykke ind i et svømningshul, ralle ned på en mountainbike spor eller gå rafting i de isiske strømme af de amerikanske, Stanislaus og Tuolumne Rivers.

Lake Tahoe. Billede af Vladimer Shioshvili / CC BY-SA 2.0

Lake Tahoe

Shimmering i utallige nuancer af blå og grøn, Lake Tahoe er en af ​​de højeste højder søer i USA. Hornede toppe omkring søen er året rundt destinationer. Svømning, sejlsport, kajaksejlads, windsurfing, stand-up paddle boarding og andre vandsport overtage om sommeren, ligesom vandreture, camping og vildmark backpacking eventyr. Vinter bringer bundter af sne, perfekt til folk i alle aldre for at ramme skråningerne på Tahoe's top-tier ski og snowboard resorts.

Yosemite & Sierra Nevada

En udendørs eventyrers vidunderland, Sierra Nevada er en året rundt i sne sport, white-water rafting, vandreture, cykling og klatring. I de majestætiske nationalparker i Yosemite og Sequoia & Kings Canyon vil besøgende blive ydmyget af lundene af højtidelige kæmpe sequoias, gamle klippeformationer og dale og den evigt nuværende mulighed for at se dyrelivet.

Central Coast

Denne eventyrlige strækning i Californiens kyst er fyldt med vilde Stillehavsstrender, Misty Redwood skove, hvor varme kilder skjuler og rullende gyldne bakker med frugtbare vinmarker og gårdsmarker. Tag på vandreture i Big Sur, hvor vandfaldene er foråret til livet; hop ombord på en hvalbåd i Monterey Bay; surfe fra Santa Cruz til Santa Barbara; eller kajak de prisbelønnede Channel Islands.

Los Angeles

Der er mere til livet i La La Land end bare solrige strande og luftkysende celebs. Los Angeles er intenst forskelligartet og fyldt med fascinerende kvarterer, fra historiske Little Tokyo til rødt tæppe Hollywood. Dette er byen ulige kærlige Venice Beach, indie-loving kvarterer som Los Feliz og Silverlake, surf-loving strande som Malibu, og robust og vild Griffith Park.

Orange County shoreline, Laguna Beach, Californien. Billede af diosthenese / CC BY 2.0

Disneyland og Orange County

Orange County indtager en af ​​de mest indbydende strækninger i den sydlige Californien kyst. Strande er ofte pakket bronze-skulder-til-skulder med surfere, beach-volleyball nødder og sæbe-opera-esque skønheder. Inland, Anaheim er hjemsted for moren til alle vestkystenes forlystelsesparker: Disneyland, også kendt som 'Lykkeligste sted på Jorden', er en parallel verden, der er knirkende ren, fortryllende og skør alt på én gang.

Palm Springs & ørkenen

Der er noget utænkeligt kunstnerisk i den måde, landskabet udfolder sig i Californien ørkenen. Vejret vulkanske toppe står sentinel over synge klitter og bjerge skinnende i nuancer fra sennep gul til levende lyserød. Men det er ikke bare naturen, der har formet ørkenen. En retro resort legeplads, Palm Springs har oplevet en genfødsel af Rat Pack-æra cool. Eller du kan blive snavset ved klatring i Joshua Tree, og test derefter din 4WD-mettle i Death Valley.