De bedste gratis ting at lave i Athen

 
Anonim

At opsuge Athen-livet behøver ikke at bryde banken. Det er en rimeligt prissat by til at begynde med, og du vil opdage, at hvis du vælger et grundlæggende hotel, slutter de fleste penge i retning af spisning i trendier restauranter eller nipper til high-end cocktails, hvis det er hvad du er i. Behov for at økonomisere? Der er mange måder at opleve den græske hovedstad ud over billigt: ​​gratis!

Syntagma Square

Foran parlamentets bygning på Plateia Syntagmatos (eller Syntagma Square, der betyder Constitution Square), kender du de traditionelt costumed evzones (vagter) ved deres korte kilter og pom-pom sko baseret på den klæde, der bæres af klephts (bjerget krigere under uafhængighedskriget). De står vagt ved den ukendte soldats grav og udfører et kick kicking-ritual, når de skifter hver time i timen. Søndag kl. 11 marcherer en hel platon ned Leoforos Vasilissis Sofias til graven, ledsaget af et band.

Broad Syntagma Square selv er fantastisk til folkeklip. Vandre ned ad bakke fra Parlamentet, med det historiske Grand Bretagne hotel på din højre side, og find et sæde på en af ​​pladsens parkbænke for at se verden gå forbi

.

denne vigtige fodgængervej er også stedet for en af ​​Athens travleste metrostationer. I julen er det toppet af et stort juletræ - et populært foto-stop for lokalbefolkningen.

National Gardens

Smack midt i byens centrum er Athens National Gardens en dejlig skyggefuld tilflugt om sommeren. De sidder lige bag Parlamentet (selv om du kan komme ind fra alle sider) og var tidligere de kongelige haver designet af dronning Amalia. Lange veje af palmer fører til plantager af appelsintræer og prydplanter; Der er også en stor legeplads og en skyggefuld café. Tag brødkrummer til ænderne ved dammen, eller se efter skildpadderne i den lille marmorfontæne i de tilstødende Zappeio Gardens.

Gamle ruiner

De fleste af Athen 'uberberømte gamle seværdigheder, såsom Akropolis og Antik Agora, er tilgængelige på en fællesbillet på € 12, men der er mange andre der kan ses gratis. Og selvfølgelig kan du stirre på Akropolis fra hele byen, sans billet. Hadrian's Arch, Temple of Olympian Zeus og Panathenaic Stadium er også lette at observere som du vandrer gaderne.

Mindre kendte ruiner kommer bogstaveligt talt ud fra landskabet på tværs af Athen. De romerske bade blev udgravet under metrobygningen, og er markeret med plakater sammen med de nationale haver. Ved Syntagma metrostation viste graven en gammel akvedukt og andre genstande, der nu er på displayet på stationen. Monastiraki metrostation har også en underskrevet arkæologisk grave.

Efter år med udgravning blev Aristoteles Lyceum i 2014 åbnet for offentligheden - helt gratis. Opdaget i 1996, er det stedet hvor 2500 år siden lærte den ærværdige filosof. Find det i en lille park mellem det byzantinske og kristne museum og Athens Conservatory.

I Plaka kan du kigge på historiske tyrkiske bade i gavebutikken på museet for græske populære instrumenter. Og over hele byen byzantinske kirker vrimler, giver et glimt ind i hjertet af langt borte Byzantium.

Historiske gader

En af de nemmeste måder at nyde byens stemning, mens man tager del af gamle seværdigheder og moderne liv, er at slentre den historiske bymidte. Start med det gamle tyrkiske kvarter i Plaka. Næsten alt, hvad der eksisterede, da Athen blev hovedstaden i Grækenland, ligger dens smalle gader ind i Akropolis nordøstlige hældning. Når du kommer op ad bakken, bliver kvarteret touristy i det yderste, men det er stadig den mest karakterfyldte del af Athen.

Derefter finder du Dionysiou Areopagitou, som delvis ringer Akropolis, nær Akropolis Museum. Følg det af Filopappou Hill (også værd at udforske), da det løber ind i Thisio, med mange akropolisvendte caféer, før du slipper dig ud i nærheden af ​​Monastiraki-området. Du kan vandre gennem Monastiraki's atmosfæriske loppemarked og travle Plateia Monastirakiou (Monastiraki Square), før du fuldender sløjfen ved at passere den antikke og romerske agora - hvoraf nogle kan du kigge fra gaden.

Athens bakker

For en fantastisk, gratis træning og forbløffende udsigter, klatre en af ​​Athen 'centrale bakker.

Filopappou Hill - sammen med de tilstødende Hills of the Pnyx og Nymphs - var ifølge Plutarch, hvor Theseus og Amazons slog kamp. Inhabited fra forhistoriske tider til den post-byzantine æra, i dag leder de pinjeklædt bakker op til fremragende udsigt over Attika og Saroniske Golf og nogle af de allerbedste udsigtspunkter for fotografering af Akropolis.

Når du nærmer dig bakken, skal du ikke gå glip af den fremragende kirke Agios Dimitrios Loumbardiaris (som indeholder fine fresker) ved foden, før du fortsætter forbi Socrates 'fængsel (han var sandsynligvis faktisk ikke holdt i fangenskab her) og Muses-helligdommen.

På bakketop blev Filopappos monument bygget mellem 114 og 116 til ære for Julius Antiochus Filopappos, en fremtrædende romersk konsul og administrator. Hele bakken er krydset med resterne af gamle bastioner.

Athen 'anden store centrale bakke, betyder Lykavittos' Wolves Hill ', og i oldtiden var det beboet af ulve. I dag fører en sti til toppen fra toppen af ​​Loukianou Street for fine panoramaer af byen og Attic-bassinet. På toppen af ​​toppen er Agios Georgios lille kapel oplyst som et fyrtårn over Athen hver aften. Alternativt kan du fange kabelbanen (teleferik) fra toppen af ​​Ploutarhou Street i Kolonaki, men det vil koste dig et par euro.

Gratis museer

Arkæologiske steder, som f.eks. Det Olympiske Zeus, Det Gamle Agora, Romerske Agora og Keramikos er ikke kun inkluderet i den € 12 fælles Akropolis billet, men er gratis hver første søndag mellem november og marts og er altid gratis for dem under 18 år med ID). Fri adgang regler gælder også for det fremragende National Archaeological Museum.

Benaki Museums hovedbygning (ikke bilagene), et af landets bedste kulturmuseer, er gratis på torsdage. Men der er meget mere at se - og følgende museer er altid gratis:

Kanellopoulos Museum Et vidunderligt kulturmuseum i et historisk palæ ved foden af ​​Plaka.

Museum of Greek Popular Instruments Viser og optagelser af traditionelle instrumenter og kostumer.

Epigrafisk Museum Den mest betydningsfulde samling af græske indskrifter på et veritabelt bibliotek af sten tabletter.

Center for Folkekunst og Tradition Et fantastisk Plaka palæ med interessante periodiske udstillinger.

Moderne kunst

Moderne kunst i form af outlandsk, kreativ og højtuddannet graffiti er en del af det athenske gadeliv - hold øje med det, når du slentrer. Men du kan også nyde den livlige samtidskunstscene i Athen 'mange gallerier. Download en liste over gallerier og kunstrum fra Athens Art Map; nogle top spots omfatter:

A.antonopoulou.art Installationer, videokunst og fotografering af nye græske kunstnere i et ombygget lager.

Qbox Gallery Young, nye lokale og besøgende kunstnere på den internationale scene.

CAN Gallery Chic Kolonaki kvarterets nyeste galleri for samtidskunst.

Medusa Art Gallery Fremragende græsk moderne maleri, skulptur, installationer og fotografering.

Taf Udstillinger, bar-cafe, biograf og teater i en interessant, smuldrende historisk bygning.

Seks Hunde Gregoriske og central - bar, cafe, musik mødested og teater.