7 spookiest bygninger rundt om i verden

 
Anonim

Har en bygning nogensinde givet dig kryberne? Det kunne være en smuk kirke, en kontorbygning, et lille sommerhus ... og du kan muligvis ikke lægge fingeren på hvorfor, men noget om det var simpelthen uhyggeligt.

Inspireret af det tårnhøje og ufærdige Ryugyong Hotel i Pyongyang, Nordkorea, som ligner et design for Mordors første luksushotel, spurgte vi på Twitter og Facebook for Lonely Planet-samfundet at udpege deres valg til verdens spøgelsesbygning.

Her er syv af de smukkeste valg fra hele verden:

1. Wat Rong Khun, Chiang Rai, Thailand. Chiang Rai's ikoniske moderne tempel er stadig under opførelse delvist traditionelt buddhistisk tempel, en del udsmykkede bryllupskage og en del avantgarde-kunst med en foruroligende forkærlighed til punktlighed.

2. Corvin Castle, Hunedoara, Rumænien. Måske Transsylvaniens førende Dracula-esque slot, inkluderet i Jules Verne's Around the World i 80 dage. Der kan ikke være nogen rigtige vampyrer på de fleste dage, men gotisk arkitektur, våben viser, og nogle autentiske mørke historie tilføjer spookiness.

3. Metropolitan Correctional Center, Chicago, Illinois. Triangulær, truende, med vinduer som middelalderlige spidser, MCC'en er ikke Chicagos arkitektoniske højdepunkt for de fleste lokalbefolkningen eller besøgende. Billedet nedenfor er beskrivende med titlen 'The Pylon of Doom'.

4. Tjernobylreaktoren # 4, Ukraine. Famously stedet for verdens største atomkatastrofe, Alienation Zone er for det meste ubeboet i dag, men ture er tilgængelige for dem, der er nysgerrige efter at få et glimt og ikke har noget imod det onde klik på en Geiger-tæller.

5. Lemp Mansion, St. Louis, Missouri. Regnes for at være et af USAs mest hjemsøgte huse (hvis der er grader af hjemsøgelse). Charles Lemp begik selvmord i huset i 1949, og lige siden mærkelige ting har fundet sted i huset, herunder spontan dørlukning, brilleglas og et MTV reality tv-show.

6. Scott Monument, Edinburgh. Ikke særlig skræmmende, monumentet til Sir Walter Scott er entydigt frygtindkaldende. Kun 200 fod (61 meter) højt, klatret til toppen lyder ikke skræmmende, før du finder dig selv stigende en klaustrofobisk spireltrappe, der bliver så stram som det stiger, at passerer andre bliver umulige. Den endelige kurve er så berygtet stramt, klemmer dig ud af døren til den øverste platform føles som spilunking. Ikke en klaustrofobi? Dette kan bare gøre dig til en.