48 timer i Pittsburgh, Pennsylvania

 
Anonim

Når den fænomenalt velhavende centrum af amerikansk stålindustri gik, gik Pittsburgh igennem en grov patch, efter at industrien kollapsede. Men byen er nu opstået med stærk kunst og forretningsenergi, og dets slående stejle bakker og frodige klima (ligner Stillehavet Nordvest) giver en smuk naturlig kulisse.

Dag 1

En farverig morgen

Gå til North Side for at besøge Andy Warhol Museum, en hyldest til Pittsburghs banebrydende popartner, der viser hele Warhols kreative impulser. I nærheden er den blændende Madrasfabrik, der siden 1977 har præsenteret moderne kunstinstallationer. En etage er afsat til lyskunstneren James Turrell. Dernæst slentre rundt i de omkringliggende mexicanske krigen gader kvarter for at beundre de kunstfærdigt malet huse, eller se efter mindre farver i National Aviary lige syd.

Frokost rundt om i verden

Gå tilbage sydover over Allegheny-floden for at græsse i Strip District, en tidligere grossistzone, der er hjemsted for en super-varieret blanding af madindstillinger. Du kan få nok til at spise lige fra prøver på købmænd som Stamoolis (stamoolis.com) og Penn Mac (pennmac.com), men hvis ikke, skal du fylde på Enrico Biscotti Café, som gør fremragende tyndskorpen pizza, eller tag en episk Primanti Bros. sandwich, fyldt med pommes frites og coleslaw.

Eftermiddag historie lektion

Lær alt om lokale Pittsburgh-legender ved Heinz History Center, hvor byens historie er fokus. Vidste du, at pariserhjulet blev opfundet her? Og Rosie the Riveter, symbol på WWII kvinders beskæftigelse? Og selvfølgelig er der den berømte ketchup

.

Middag og aften bar kryb i Lawrenceville

Striben af ​​land langs Allegheny nordøst for Strip District er et af de mest dynamiske og kreative områder i byen - eller for at sige det mere konkret, hipster-kvarteret. Start med middag på Cure - hvis du vil have et sprødt, multicourse måltid af kreativt kød - eller på Smoke BBQ Taqueria for en mere afslappet middag. Så arbejd dig op (eller ned, afhængigt af hvor du startede) Butler St, der stopper ved forskellige barer, som Allegheny Wine Mixer, en stor uhyggelig vinbar. Hvis vejret er varmt, se hvad band spiller i det ledige parti ved siden af ​​Nied's Hotel (og få en fish sandwich - en Pittsburgh-favorit - hvis du stadig er sulten).

Dag 2

En meget Carnegie morgen

Industrialist Andrew Carnegie finansierede meget af byens ældste, største infrastruktur og kulturelle hjørnesten. I det grønne gamle Oakland kvarter, tur de tilstødende Carnegie Museums. Kunstmuseet blænder med europæiske skatte og en enorm samling af arkitektoniske modeller, mens naturhistorisk museum vil wow børn med dinosaurskeletter og en smuk udstilling af ædelstene og mineraler.

Derefter besøges University of Pittsburgh campus ved siden af, hvor katedralen for læring er en gotisk-look skyskraber, der i form af byens skyline sætter uddannelse på samme niveau som erhvervslivet. På de to første etager er der absolut charmerende klasseværelser dedikeret til forskellige dele af verden, fra Rusland til Italien til Japan, og alt ned til tavlen passer til temaet.

Italiensk klasseværelse ved katedralen i læring © Karen Blaha / CC af SA 2.0

Frokost til fred

Lige syd for Cathedral of Learning, tag en varm frokost på snackstanden kaldet Conflict Kitchen. Halvkunstprojekt, halv restaurant, har denne operation tjent alt fra nordkoreansk til iransk køkken, altid god og hjemmelavet. Glem ikke at læse madpakkerne med statistikker og interviews.

Eftermiddagsture

Tilbring eftermiddagen på kanten - det kan betyde en rundtur i den forladte Carrie Blast Furnace på kanten af ​​byen, som drives af den lokale historiske bevarelsesgruppe Rivers of Steel. Eller du kan undersøge vinklerne af videnskab på Center for Postnatural History, et lille men fascinerende museum. Uanset hvad skal du lave aftaler forud for tiden.

Solnedgang og lys middag

Sent på dagen, besøg den ikoniske infrastruktur på Pittsburghs sydside: Monongahela & Duquesne Inclines. Disse to funiculars, bygget i slutningen af ​​det 19. århundrede, er retro vidunder og vigtige dele af byens transportnetværk - plus de er en velsignelse for turister, da de byder på fantastisk udsigt over byen. For en fuld sløjfe, gå op ad bakke på Maan, gå vest på Grandview, tag en drink og en burger på Altius, og gå tilbage ned på Duquesne.

Bluegrass om natten

Hvis det er onsdag, gå tilbage til North Side for Elks Lodge Banjo Night, en bluegrass singalong og Park House, rundt om hjørnet for en noget mere moderne tage på folkemusik. Ellers skal du ikke forlade South Side før du kontrollerer, hvem der spiller på Rex Theatre. Enhver nat i ugen kan du ramme en af ​​Pittsburghs klassiske, meget elskede dykkestænger, såsom Gooski's eller Bloomfield Bridge Tavern; Hvis du foretrækker cocktails, skal du gå til Kelly's, i East Liberty.