10 grunde Fiji er et af verdens lykkeligste lande

 
Anonim

Hvis nogen spurgte: "Er du glad?" hvad ville du sige? Nå, hvis du boede i Fiji, er der en næsten ni gange ud af 10 chance for at sige 'ja!'. Ifølge WIN-Gallup rapporterer 89% af Fijians, at de er glade, hvilket gør Fiji til et af verdens lykkeligste lande. Og hvad er sandsynligheden for, at en tur til Fiji vil gøre dig glad? Godt! Her er ti grunde til, at Fiji er sådan et åndeløftemål.

Farve

Med myriad greens i landskabene skræler gule og chartreuse som palmer i brisen og de lyse appelsiner af modne mangoer og papaya, fijianer alle de følelsesglade farver. Hvide vandfald tumler i sorte lavastensbassiner for nogle beroligende noter. Overalt drejer du om, at der er noget farverigt for at få dig til at smile. Så er der den strålende blå og grønne af et hav, der er behageligt varmt nok til at dykke ind i, mens det stadig er forfriskende. Under overfladen er blomstrende koraller og nok fisk til at imponere Jacques Cousteau. Dyk ind, fordi få ting på Jorden kan få dig til at føle sig bedre end en dukkert i et turkisblåt hav.

Klima

Med svage temperaturer svæver mellem 26 og 31 grader Celsius (79 til 88 grader Fahrenheit) få klager over kulden i Fiji. Klæder er kun nødvendige for beskedenhed, og livet sker stort set udendørs. Med hele solskinnet kommer ingen til at ende med mangel på vitamin D, og ​​rigeligt med regn holder jorden frisk og blomstrende med rigelig mad og rent vand. Dette letter at holde sig i overensstemmelse med naturen, måske ved at nyde månens faser i varme nætter, omfavne glæden ved en solnedgang eller værdsætte en glad skrig fra kølige regndråber på huden.

Fællesskab

Fiji har et meget stramt samfund, der hovedsageligt er landsbybaseret. Selv byerne føler sig små og tanter, onkler og fætre vil sandsynligvis bo i samme kvarter. Børn er omsorg for samfundet, og du er ingen steder perfekt - kriminaliteten er lav. Unge mennesker er frit stillet rundt og leger. Forbindelsen mellem mennesker og den støtte, de tilbyder hinanden, er palpabel. Måske er det denne solide base, der gør Fijianerne så venlige og indbydende til besøgende.

Frisk mad

Fiji er kendt for at have nogle af de bedste mad i det sydlige Stillehav takket være de indiske, sydøstasiatiske og kinesiske påvirkninger blandet med melanesiske hæfteklammer som taro, tropiske frugter, kokosnød, svinekød og fisk og skaldyr. Fordi det er dyrt at importere mad, er meget af det, der er tilgængeligt, lokalt, frisk, og der er en udviklende organisk køkkenhavebevægelse fra det enkelte niveau til landsbyer og feriesteder. Bare kigger på frugten, der drypper fra træerne, de mange fisk i havet og duftene fra indiske restauranter er nok til at få de fleste til at smile - og slikke deres læber.

Kava

Kaldet yaqona i fiji, dette ceremonielle narkotika er mere populært end øl i disse øer. Pass gennem enhver landsby og chancerne er, at nogen vil drikke det, og de kan tilbyde dig en skål eller tre. Det smager som mudret vand, og hvis du drikker for meget, får munden Novocain-numb, men i gengæld får du en følelse af trivsel og den smukke fijianske verden omkring dig bliver endnu mere rolig. Andre end smagen er afslappende proces: Halvkokte skåle sendes til hver enkelt drikker individuelt, du klapper dine hænder en gang og siger 'bula' (betyder hej, kærlighed og mere), før du downing det (ideelt) i en gulp. Denne tætte og sociale ceremoni bringer folk sammen, mens de nyder roen i kava. Kava gør folk rolige, så i modsætning til alkohol resulterer det ikke i beruset drama eller sprængling.

musik

En varm stjerneklar nat, et godt måltid og en del kava-drikker indebærer uundgåeligt at guitarerne kommer ud og alle synger, slår knæene, spiller skedene eller bare hummer sammen med sangen. Ingen skal spille noget for alvorligt eller trist, snarere vil du høre hurtige fijianske melodier eller upbeat vestlige favoritter. Selv den største grouch i verden ville være hårdt presset for ikke at smile med denne slags velsignelse foregår.

Fiji tid

Intet ur? Intet problem. Ingen skynder sig i Fiji. Når planerne forsinkes, går det ikke som forventet, eller der er bare gået noget op, folk bekymrer sig ikke eller bor, chancerne er, de vil tage en lur, chatte med en ven eller have en anden skål med kava. Det er utroligt, hvor meget stress denne elastiske holdning til tiden mildrer. Hvad vil være vil være, bare fortsæt med at have en god tid.

Ceremoni

Religion løber dybt i Fiji, og kristne, islamiske, hinduistiske og sikh-trosgrupper er alle godt repræsenteret. Men uden for kirker og templer (som fylder på deres tilbedelsedage), har den fijianske kultur selv mange traditioner. Sevusevu, hvorved en besøgende præsenterer landsbyen ældre kava rod, så serveres den i en traditionel ceremoni, er dybt vigtig. Når man går gennem landsbyer, er det afgørende at bære en sulu (sarong) for at dække benene, skuldre og overkroppe skal være dækket, og ingen skal bære en taske fra skulderrem eller bære en hat. Mens alt dette lyder kompliceret, viser disse regler respekt for samfundet og inspirerer enhed.

Multikulturalisme

Besøgende sees hovedsagelig den fijianske fijianske side, men i virkeligheden hævder kun 57 procent af befolkningen fuld fijiansk forfædre. De fleste af de resterende øboere er indo-fijiere af indisk arv, men kinesere, sydøstasiatere, europæere og andre melanesere og polynesere (fra andre steder i Stillehavet) har bosat sig her. Ligesom i ethvert samfund skaber en blanding af kulturer ikke perfekt harmoni, men det holder tingene interessante. Hvis sort er livets krydderi, er Fiji en brændende varm curry.